Architectuur en tekenwerk

Architectuur en tekenwerk

Wij helpen u met al uw ideeën

Huis, bedrijfspand aangekocht? Of heeft u  bouwgrond weten te bemachtigen? Verbouwen, een complete nieuwbouw ? U heeft een heleboel ideeën maar weet  ze niet op een rijtje te zetten dan wel uit te voeren. Waar begin ik, wat mag ik, wat kan ik, welke vergunningen zijn nodig?

Kortom er komt heel wat bij kijken. Uiteraard kan Rade Bouwadvies u hier ook bij helpen. Wij kunnen al uw werk uit handen nemen. Maar wat houdt architectuur en tekenwerk nu eigenlijk in.

De belangrijkste punten voor u op een rijtje.

  • Ontwerp
  • Technische tekening
  • Digitaliseren tekeningen in zowel 2d als ook 3d (BIM)
  • Berekeningen
  • Bouwaanvragen
  • Advisering in aanbesteding

Het ontwerp voor de bouw of verbouw is natuurlijk de eerste fase, die eigenlijk ook weer in vier opeenvolgende stappen kan worden verdeeld. Voordat deze stappen echter in werking treden gaan we eerst met u als klant om tafel zitten. Wat zijn uw wensen; rationeel, emotioneel, noodzakelijk.

Als we hier een goed beeld van hebben kunnen we aan de slag met stap 1, het zgn. “voorontwerp (VO)”. Dit VO geeft een eerste beeld voor u of we elkaar goed hebben begrepen. Misschien zal hier al sprake zijn van aanpassingen of ander inzicht. Deze nemen we dan mee naar de volgende stap, het “definitief ontwerp (DO)”. Hierin worden de details uitgewerkt. Bij oplevering hiervan zitten we wederom met u aan tafel. Bevalt het nog steeds? Op uw akkoord kunnen we dan verder met stap 3, het “technisch ontwerp (TO)”. Op basis hiervan kunnen we ook de vereiste vergunningen aanvragen en worden constructieberekeningen en installatieberekeningen ook meegenomen. Dan komen we aan bij de laatste stap, het “uitvoeringsgereed ontwerp (UO)”. Dit is een gedetailleerde werktekening voor de aannemer/uitvoerder van de (ver)bouw.
Vanaf het DO kunnen wij het ontwerp in zowel 2D als ook 3D (BIM) zetten.

Tijdens of na bovengenoemde stappen kunt u ook aangeven of u ons ook wilt inschakelen om de aanbesteding te regelen. Geld is natuurlijk een belangrijke zaak en wij kunnen goed beoordelen bij welke aannemer u kwaliteit voor de juiste prijs krijgt.

Architectuur en tekenwerk door RaDe