Bouwkundige keuring

Bouwkundige keuring

Van huis, woning of bedrijfspand

Verliefd op een huis? Een groter bedrijfspand gevonden? U wilt een bod uitbrengen? Een huis of bedrijfspand kopen is waarschijnlijk het belangrijkste financiële besluit in uw leven. Niets is zo vervelend om na aankoop er achter te komen dat het pand (behoorlijk) achterstallig onderhoud heeft. Voorkom deze nachtmerrie!

Laat een bouwkundige keuring uitvoeren die u geld en kopzorgen bespaart. U weet exact wat u koopt en wat het huis de komende jaren aan onderhoud vergt.

“Een mooi compliment dat wij vaak krijgen is dat de verkoper van de woning die wij keuren vraagt of wij ook zijn aan te kopen woning bouwkundig kunnen keuren.”

Wat kunnen wij voor u betekenen met een bouwkundige inspectie?

De door ons uitgevoerde technische keuringen geven inzicht in de technische staat van het pand. Denk hierbij aan; Scheurvorming, vochtproblemen, scheefstand, schilderwerk, daken, constructie enz. Een uitgebreide rapportage geeft de kosten weer op de korte en lange termijn. Door inzicht te hebben in de kosten kunt u een reële en onderbouwde prijsonderhandeling voeren. Hierdoor kunt u duizenden euro’s besparen op de koop van uw huis! Aan onze bouwkundige keuringsrapportages kunnen wij een tevens een NHG rapportage toevoegen.

Met een bouwkundige keuring voldoet u aan de verplichting dat de kopende partij zich actief op de hoogte moet stellen van de staat van de woning. De zogenaamde “onderzoeksplicht” van een koper.

Een bouwkundige keuring kan opgenomen worden als ontbindende voorwaarde in het koopcontract.

Tijdens de keuring is het belangrijk dat u zelf ook aanwezig bent. U heeft wellicht diverse verbouwideeën. Wij kunnen antwoord geven op uw vragen en u wellicht, nadat u de woning gekocht heeft, ondersteunen met het verwezenlijken van uw verbouwideeën.

Wat houdt een bouwkundige keuring van ons in?

Keuring van het pand door een onafhankelijke bouwkundige.
Een helder en duidelijk overzicht van alle geconstateerde gebreken met de daarbij behorende herstelkosten. Klik hier voor de werkwijze.

U bent bij ons in goede handen. Niet voor niets heeft de leverancier van ‘s-lands meest gebruikte keuringssoftware ons gevraagd hun inhoudelijke bibliotheek te schrijven.

U ontvangt een overzichtelijk keuringsrapport binnen 2 dagen. Link naar een voorbeeld rapportage.

Mogelijkheid om een NHG rapportage op te zetten (optioneel).

Ik heb toch al een taxateur die langs komt!?

Een taxatie geeft de waarde van de woning aan en wordt uitgevoerd door een gecertificeerd makelaar/taxateur.
Een bouwtechnische keuring is gericht op de bouwkundige kwaliteit en staat van onderhoud van de woning. Deze wordt uitgevoerd door een bouwkundig inspecteur. Dat is het verschil.

Alle bouwkundige keuringen en onderzoeken zijn in goede handen bij RaDe bouwconsultancy BV.

Aankoopkeuring door RaDe