energielabel

Wij zijn uw partner voor het nieuwe energielabel!

Vanaf 1 januari 2021 kunnen alleen energielabels van bestaande woningen en BENG berekeningen van nieuwbouw woningen worden aangevraagd en opgesteld op basis van NTA 8800. Dit is verplicht!

Wie een woning oplevert, nieuw bouwt, verkoopt of verhuurt, krijgt vanzelf te maken met deze verplichte regelgeving. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woning is.

Daarnaast kan het label inzicht geven in de verbetermaatregelen die kunnen bijdragen aan de energiezuinigheid en het comfort van het gebouw. U begrijpt, heel wat anders dan het oude label dus.
De labelletter op het energielabel wordt bepaald op basis van het primair fossiel energiegebruik in kWh per m² per jaar. Het primair fossiel energiegebruik is de hoeveelheid fossiele energie die gebruikt wordt voor verwarming, koeling, warm tapwater en ventilatie.

 

  Energielabel aanvragen en opstellen

  Dit kan Rade Bouwadvies uiteraard voor u uitvoeren. Zij hebben vakbekwame adviseurs, die daarvoor gediplomeerd zijn. Onze vakbekwame adviseur stelt het energielabel op aan de hand van een gebouwopname ter plaatse en registreert het label in de landelijke registratiedatabase EP-online.nl.

  De adviseur neemt kenmerken op van de woning waaronder de afmetingen, de aanwezige isolatie maar ook de installaties, zoals de cv-ketel, ventilatie en zonnepanelen. Op basis hiervan wordt berekend hoeveel energie er nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning. Zo wordt het energielabel nauwkeuriger.
  U ziet, wij staan klaar om voor u aan de slag te gaan!

   

   Energie label