Energielabel verplicht

Vanaf 1 januari 2021 kunnen alleen energielabels van bestaande woningen worden aangevraagd en opgesteld op basis van NTA 8800. Voor de nieuwbouw is de BENG berekening van toepassing. Dit is verplicht!

Wie een woning oplevert krijgt te maken met deze regelgeving. Nieuwbouw, verkoop bestaand of verhuur. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woning is.

energielabel

Dit label kan u inzicht verschaffen in een aantal verbetermaatregelen. Deze kunnen dan weer bijdragen aan de energiezuinigheid en het comfort van uw woning. U begrijpt, heel iets anders dan het oude label dus.
De labelletter op het energielabel wordt bepaald op basis van het energiegebruik in kWh per m² per jaar. Het energiegebruik is de hoeveelheid fossiele energie die gebruikt wordt voor verwarming, koeling, warm tapwater en ventilatie.

Wij kunnen u ook helpen aan energie verbeterend maatwerk advies. In dit advies ziet u duidelijk wat de mogelijkheden zijn om de woning energiezuiniger te maken. Uiteraard worden alleen de bouwkundig haalbare opties bekeken. De verbeteringen worden ook weergegeven in “terug verdien tijden”.

  Energielabel aanvragen en opstellen

  Een energielabel van uw woning of vakantiewoning  kan Rade Bouwadvies uiteraard voor u uitvoeren. Wij hebben gediplomeerde adviseurs. Onze adviseur stelt het energielabel op aan de hand van een gebouwopname ter plaatse. Daarna registreert hij het label in de landelijke registratiedatabase.

  De adviseur neemt tal van kenmerken van de woning op. Denk aan afmetingen, de aanwezige isolatie maar ook de installaties. Aanwezige verduurzaming telt uiteraard ook mee. Op basis hiervan wordt berekend hoeveel energie er nodig is voor de woning. Zo wordt het label nauwkeuriger.
  U ziet, wij staan klaar om voor u aan de slag te gaan! Een energielabel is er al vanaf € 289,= incl. btw. U kunt eenvoudig  via ons contact formulier een nieuw energielabel aanvragen.

  Via de volgende link Heb ik al een energielabel? kunt u zien of uw woning een energielabel heeft dat maximaal 10 jaar oud is. Dit kan nog worden gebruikt bij de verkoop of verhuur van de woning. De verplichting geldt trouwens ook voor vakantiewoningen!

  Veel informatie over diverse labels is te vinden op de website: energielabel.nl

  Wij verzorgen graag uw energielabel in geheel Limburg. 

  Energie label